"Ақмола облысы білім басқармасының жанындағы  Степногорск қаласының жоғары колледжі " мемлекеттік коммуналдық қазыналық кәсіпорны
Государственное коммунальное казенное предприятие "Высший колледж города Степногорск  при управлении образования Акмолинской области"

әлеуметтік желілер

    


«    Мамыр 2024    »    
ДсCcБрСрЖмСбЖк
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Ұйымдар тізімі

Галерея

Смотреть все>>>

Наурыз – колледж ішілік жұмыс айы WorldSkills чемпионаты.

Жыл сайын наурыз айында колледжде әртүрлі мамандықтар бойынша дәстүрлі WorlldSkills колледжішілік чемпионаты өтеді. Сонымен, 10 наурызда 3TPP-19 және 3OP-19 топтарында «Аспаздық» шеберлігі бойынша WorldSkills чемпионаты өтті.
Чемпионат оқу барысында кәсіби шеберлікті, алған білім мен тәжірибені көрсетудің тамаша мүмкіндігі болып табылады. Байқау студенттің өзін ота иесі ретінде сезінуге мүмкіндік береді, оның жақсы маман бола алатынына және тағам дайындаудың сапасына, санына және технологиясына толық жауап беретініне сенімін оятады. Байқауға қатысу өз жұмысыңыздың нәтижесін, жетістіктеріңіз бен кемшіліктеріңізді көзбен көруге мүмкіндік береді; осылайша оқушының өзіне деген сенімі артады.
Байқау тақырыбы: «Фарштан екінші ыстық тағамдарды дайындау»
Сайыстың мақсаты: Облыстық біріншілікке қатысатын үздік оқушыларды анықтау.
Жарыстың мақсаттары:
 ыстық ет тағамдарын, теңіз өнімдерін, сонымен қатар құс етінен жасалған тағамдарды дайындау технологиясы бойынша білімдерін бекіту; оларға арналған гарнирлер мен соустар;
 студенттердің кәсіптік дағдыларын қалыптастыру, олардың жеке шығармашылық дағдыларын тағамдарды безендіру мен ұсынуда пайдалану;
- таңдаған мамандығына жауапкершілікті тәрбиелеу; оқушылардың ой-өрісін кеңейту, ақыл-ой және практикалық әрекетін белсендіру;
- ыстық тағамдарды дайындау кезінде жұмыс орнын дұрыс ұйымдастыру және бетбелгілеу стандарттарын сақтау мүмкіндігі.
Сайысқа 5 оқушы қатысты. Тапсырма өткен облыстық байқаудан алынған бір модульден тұрды. Гарнир мен тұздық қосылған ұсақталған құс етінен ыстық тағам дайындау керек болды.
Әділқазылар алқасы ыдыс-аяқтың дәмін, безендірілуі мен ұсынылуының өзіндік ерекшелігін ғана емес, сонымен қатар қауіпсіздік ережелерінің сақталуын, санитарлық тазалығын, бұйымдарды төсеу нормаларының сақталуын, сонымен қатар оқушылардың сыртқы келбетін де бағалады.
Қыңыр тартыстан соң жарыс жеңімпазы болып студент гр. 3TPP-19 Қоян Валерия. 2-орынды сарапшылар 3 СІІ-19 тобының студенті Марина Осинаға лайықты деп тапты. Ал 3-орынды қыздар Слепухина Марина (3-Сауда-өнеркәсіп палатасы-19) мен Мозгунова Елизавета (3ОП-19) бөлісті. Шығармашылық жеңімпаздарды құттықтаймыз және оларға осындай күрделі де әдемі мамандықта одан әрі шығармашылық жеңістер тілейміз!

Өндірістік оқыту шебері Жукова Галина Петровна.

 

 
Жаңартылған күні: 04.04.2022 11:37
Құрылған күні: 04.04.2022 11:37

Текст