21 ақпанда ОП-21 2 тобында "Аспаз дело" құзыреттілігі бойынша ZhasSkills байқауы өтті. Байқауға 5 адам, Болашақ аспаздар қатысты. Балалар үлкен асүй дағдылары мен дағдыларын көрсетті.
Байқау бір модульден тұрды:"гарнир мен тұздықпен балық тағамдарын дайындау".
Байқау сарапшылары:
Айганова и. Г. - "БКС" асханасында өндіріс меңгерушісі
Рожко Н. О. - аға шебер
Аманжолова Н.Р. - арнайы пәндер оқытушысы
WorldSkills стандарттарына сәйкес бағалау келесі критерийлер бойынша өтті:
Қатысушының сыртқы түрі
СанПИН мен туберкулезді сақтау
Жұмыс орнын ұйымдастыру
Тағамның тұсаукесері
Әрине, тағамды дайындау (сыртқы түрі, дәмі, иісі, консистенциясы, түсі)
Барлық қатысушылар аспаздық шеберліктерін көрсетіп, өз тағамдарымен таң қалдырды. 2 курс болғанына қарамастан, жігіттердің өздерінің маринадтары, тұздықтары және пісіру техникасы бар. Сондай-ақ, қазылар алқасы өздерінің шығармашылық тәсілдерімен таң қалдырды.
Конкурс қорытындысы бойынша:
1 орын-байтов Асан
2 орын - егіз Илья
3 орын – Кондрашова Алина
Балаларға шығармашылық табыс, үлкен жетістіктер тілейміз!
Тынымова А. Ж.