"Ақмола облысы білім басқармасының жанындағы  Степногорск қаласының жоғары колледжі " мемлекеттік коммуналдық қазыналық кәсіпорны
Государственное коммунальное казенное предприятие "Высший колледж города Степногорск  при управлении образования Акмолинской области"

әлеуметтік желілер

    


«    Мамыр 2024    »    
ДсCcБрСрЖмСбЖк
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Ұйымдар тізімі

Галерея

Смотреть все>>>

2ТПП-19 тобында WorlldSkills Junior колледжішілік конкурсы

Жыл сайын "Степногорск қ., индустриалдық - техникалық колледжінде" түрлі құзыреттер бойынша дәстүрлі кәсіби шеберлік конкурстары өтеді. Осылайша, 3 наурызда 2ТПП-19 тобында тамақ дайындау бойынша болашақ техник – технологтарда WorlldSkills Junior байқауы өтті. Кәсіби шеберлік байқауы-кәсіби шеберлікті, оқу барысында алған білімі мен тәжірибесін көрсетудің тамаша мүмкіндігі.Конкурс студентке орындалатын операцияның иесі ретінде сезінуге мүмкіндік береді, оған жақсы маман бола алатындығына және тағамды дайындау сапасына, саны мен технологиясына толық жауап беретініне сенім ұялатады. Байқауға қатысу өз еңбегінің нәтижелерін, жетістіктері мен кемшіліктерін көрнекі түрде көруге мүмкіндік береді; осылайша студент өзіне деген сенімділікке ие болады. 

Байқаудың тақырыбы: "Екінші ыстық тағамдарды дайындау».

Байқаудың мақсаты: Үздік студенттерді (жеңімпаздарды) анықтау.

Конкурстың міндеттері: ыстық ет тағамдарын, теңіз өнімдерінен жасалған тағамдарды, сондай-ақ құс етінен жасалған тағамдарды; гарнирлер мен оларға тұздықтарды дайындау технологиясы бойынша білімдерін бекіту; студенттердің кәсіби дағдыларын қалыптастыру, тағамдарды ресімдеу және беру кезінде олардың жеке шығармашылық дағдыларын қолдану; таңдалған мамандыққа жауапкершілікті дағдыландыру; студенттердің ой-өрісін кеңейту, ойлау-практикалық қызметті жандандыру; жұмыс орнын дұрыс ұйымдастыра білу және ыстық тағамдарды дайындау кезінде салу нормаларын сақтай білу. Жарысқа 4 студент қатысты. Әрбір білім алушы WorlldSkills аймақтық байқауының өткен тапсырмасынан алынған бір модуль бойынша тағам дайындады. Сиыр етінің стейктерін екі гарнирмен (біреуі көкөніс болуы керек) және тұздықпен дайындау керек болды. Қазылар алқасы тағамның дәмдік сапасын, рәсімдеудің және ұсынудың ерекшелігін ғана емес, сонымен қатар қауіпсіздік техникасы, санитария ережелерін сақтауды, өнімдерді салу нормаларын сақтауды, сондай-ақ студенттердің сыртқы келбетін бағалады.

Қиын күрестен кейін  2ТПП-19 тоб. студенті Жетписова Марина жеңімпаз атанды. Біз оған сәттілік пен шығармашылық идеялар тілейміз. Ал біз басқа топтардағы байқауларды асыға күтеміз. 

Ө/о шебері Г.Жукова

 

Жаңартылған күні: 05.03.2021 14:32
Құрылған күні: 05.03.2021 14:32

Текст