"Ақмола облысы білім басқармасының жанындағы  Степногорск қаласының жоғары колледжі " мемлекеттік коммуналдық қазыналық кәсіпорны
Государственное коммунальное казенное предприятие "Высший колледж города Степногорск  при управлении образования Акмолинской области"

әлеуметтік желілер

    


«    Шілде 2024    »    
ДсCcБрСрЖмСбЖк
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Ұйымдар тізімі

Галерея

Смотреть все>>>

3ПП-21 тобымен «Коктейльдерді беру ережелері және дайындау технологиясы» тақырыбына зертханалық сабақ

31.05.2024

Бүгін 3 курс 3ПП-21 тобының студенттеріне арналған оқу бағдарламасы аясында «Коктейльдерді беру ережелері және дайындау технологиясы» тақырыбында зертханалық сабақ өтті. Сабақтың мақсаты коктейльдерді дайындау процесіне теориялық кіріспе ғана емес, сонымен қатар барлық стандарттар мен нормаларды сақтай отырып, алған білімдерін іс жүзінде қолдану болды.

Сабақтың практикалық бөлімін бастамас бұрын студенттер коктейльдерді беру ережелері, оларды дайындау технологиясы, сонымен қатар санитарлық тазалық негіздері және қауіпсіздік техникасы туралы толық нұсқаулар алды. Студенттерді болашақ кәсіби жарыстар мен мансапқа дайындаудың маңызды аспектісі болып табылатын WorldSkills стандарттарына ерекше назар аударылды.

Тәжірибелік сабақта әр студент қосындысы бар коктейль дайындады. Тапсырмаларды орындау барысында барлық студенттер жоғары кәсіби шеберлік пен топта жұмыс істей білу қабілетін көрсетті. Олар тамақ дайындау технологиясы мен санитарлық тазалықтың барлық ережелерінің сақталуын, сондай-ақ жұмыс процесі кезіндегі қауіпсіздікті мұқият қадағалады.

Коктейльдерді дайындаудың негізгі кезеңдері:

1. Рецепт таңдау және ингредиенттерді дайындау: Оқушылар таңдалған рецепттермен танысты, қажетті ингредиенттер мен жабдықтарды дайындады.

2. Дайындау техникасы: Алған білімдерін пайдалана отырып, оқушылар бұрын үйренген нақты нұсқаулар мен әдістерді сақтай отырып, коктейльдер дайындауға кірісті.

3. Безендіру және қызмет көрсету: Дайын болғаннан кейін студенттер ұсыну ережелері мен эстетикалық нормаларды ескере отырып, коктейльдерді безендірді.

Зертханалық сабақтың нәтижелері барлық күткеннен асып түсті. 3ПП-21 тобының барлық студенттері коктейль жасау технологиясы бойынша тамаша дағдылары мен білімдерін көрсете отырып, тапсырманы сәтті орындады. Әрбір коктейль дәмі де, сыртқы түрі де жоғары WorldSkills стандарттарына сай болды.

Жігіттер коктейльдерді дайындау технологиясын терең түсініп, санитарлық және қауіпсіздік нормаларын сақтаудың маңыздылығын көрсете отырып, тамаша нәтиже көрсетті. Бұл дағдылар оларға болашақ кәсіби қызметінде және WorldSkills жарыстарына дайындық кезінде пайдалы болатыны сөзсіз.

Біз шәкірттерімізді мақтан тұтамыз және олардың өз мамандықтарында жаңа белестерді бағындырып, біліктіліктерін арттыратынына сенімдіміз.

Арнайы пән оқытушысы: Тынымова А.Ж. және Ищенко М.И.

Просмотров: 499


Добавить комментарий



Включить данные в подпись

Текст